Mit kell tudni a szemhéjfelvarrásról?

954
HOZZÁSZÓLÁS:

A szemhéjfelvarrás „kis” beavatkozásnak számít, és ennek a legtökéletesebb az operációs technikája. Az arcfelvarrás során, azzal együtt elvégezhető, de külön is lehetséges. Lehet vele javítani a lelógó szemhéjat, valamint az apró ráncokat és a könnyzacskót.

Valójában az öregedéstől illetve az öreg külsőtől félünk. Az efféle félelem oka, hogy nincs elég önbizalmunk, és ezt a ráncok felvarratása is csak rövid időre fogja tudni kiegyensúlyozni. Hisz sajnos nemcsak az arc öregszik. Az öregedést más testrészeink is állandóan jelzik. Sokkal jobb tehát, ha tisztázzuk, hogy a vonzó külső nem egyenlő a „fiatalos külsővel”, sokkal inkább számít az életöröm és az életkedv. Ha ez hiányzik, a mégoly sima bőr sem látszik fiatalnak.

Milyen okok indokolják a felvarrást

  1. példa: Ha a hivatásunkban fontos szerepet játszik a fiatalos külső, és súlyos hátrányoktól kell tartanunk, ha nem felelünk meg bizonyos esztétikai elvárásoknak. Sajnos, ez nem ritka eset.
  2. példa: Ha az arc jelentősen öregebbnek látszik, mint a még feszes, fiatalos test. Ilyen esetben az operáció visszaállíthatja a harmóniát, ami a jó közérzetet és az önbecsülést is fokozza.

Hogyan zajlik a beavatkozás?

A beavatkozást többnyire ambulánson vagy kábítóinjekcióval végzik, aminek során a beteg ugyan semmit sem érez, de bizonyos fokig öntudatánál van. A felső szemhéj plasztikázása során a szemhéjránc területéről kis sarló formájú bőrfelületet metszenek ki, és a sebszéleket szövettapasszal zárják, majd varrják.

Az alsó szemhéjnál a bevágás közvetlenül a szemhéj széle alatt halad. Ha megtelelő volt az operációs technika, és normálisan gyógyult a beteg, a heg alig észrevehető. A legnagyobb kockázata a szemhéjfelvarrásnak az, hogy ha túl nagy bőrdarabkát távolítottak el, a szemet nem lehet többé rendesen becsukni. Ez a komplikáció többnyire az alsó szemhéjnál fordulhat elő.

A ráncfelvarrás nagy műtét, az összes ezzel járó kockázattal együtt. A sebész ennek során vágást ejt a bőrön, ami a halántéktól a fül előtt vezet, majd a fül mögött felfelé a hajas fejbőr széléig, s onnan a nyak irányába  fut  le.  A bőrt felfejtik az alatta levő szövetről, és a fül irányába húzva megfeszítik.

A fölösleges bőrkét egyszerűen levágják. Manapság már többnyire az alatta fekvő izomréteget is megfeszítik. Ilyenkor azonban a bőrt kevésbé húzzák meg, hogy a kisimított arc természetesebbnek hasson, és az operáció eredménye tartósabb legyen.

A normál arcfelvarrás során mindenekelőtt az orca, az ajak és az orr közötti ránc és a nyak nyeri vissza simaságát, ám ezenkívül létezik úgynevezett minifelvarrás is. Ennek során csak az arc alsó részét varrják fel (a vágás körülbelül a fül magasságában kezdődik), úgyhogy az orca és a nyak válik feszesebbé.

954
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

8581
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]